2015. február 18., szerda

Mit akarsz eladni magadnak, amit nem akarsz megvenni?

Voltál már úgy, hogy valaki rád akart erőltetni valamit? Életfilozófiát, értékrendet, vagy akár egy egy életbiztosítást? Akartak már eladni neked porszívót, amit nem akartál megvenni? Milyen érzés volt? Mi volt az első reakciód? Védekezni kezdtél, felhúztad a lehető legmasszívabb falakat magad köré, annak érdekében, hogy nemhogy a porszívó, de még az árnyéka se jusson a közeledbe? Minél tovább beszéltek a lelkedre, annál masszívabbak lettek a falak körülötted, és a végén már akár a tettlegességig is elmentél volna, csak hogy megszabadulj attól, aki éppen erőszakot követ el rajtad azzal, hogy nem fogja a jeleket, hogy neki éppen kívül tágasabb? Könnyen elképzelhető. Általában ez az első reakciónk, amikor valamiféle kényszerítést érzékelünk.

Mi van, ha éppen ugyanez a helyzet, amikor elkezdesz magadra erőltetni valamit, amit valójában még nem vagy hajlandó megváltoztatni? Tegyük fel, hogy azt mondod, hogy pénzt szeretnél, de nincs. Sokféle nézőpont tarthatja távol tőled a pénzt. A minap beszélgettem valakivel, akinek kevés pénze van, és elvileg szeretne is többet. Amikor azonban őszintén ránézett a pénzhez való viszonyára, rájött, hogy valójában a kevés pénz számára egy jelentős örömforrás, ugyanis bevallottan abban éli ki a kreativitását, hogy minimális összegből tart fenn egyedül egy három fős családot. Ha valami extra költség merül fel, akkor egy közepes méretű csodának minimum történnie kell ahhoz, hogy ezt rendezni tudja. Ez a szorongatott helyzet az, amiben totálisan meg tudja nyitni magát a végtelen lehetőségekre, és a közepes csoda rendszerint meg is történik. Tulajdonképpen ez egy extrém sport, amit űz. Az extrém sportok ilyenek. Kicsit végletes, nehéz is, meg kockázatos is, de épp ettől izgalmas.



Eszembe jutott egy dolog, amire, ha kedved tartja, rápillanthatsz, ha te is valami ehhez hasonló sportot űzöl éppen.  

A te teremtő folyamatodnak mennyire része az, hogy szorongatott helyzetbe kerülj, vagy hogy nulla forint legyen a zsebedben?

Tegyük fel, hogy az. Mit tehetsz?

Először is, ismerd el!

Másodszor: és ne bíráld magad érte!  Mi van, ha ez nem is jó, nem is rossz, csak van?  Elvégre az extrém sportokat sem űzi mindenki, de nem azért mert az rossz, csak nem mindenkinek passzol az ízléséhez.

Ha ez megvan, tedd fel a kérdést: Hajlandó vagyok most ezen változtatni?  Hajlandó vagyok kilépni ebből a sémából, és a kreativitásomat akkor is megélni, ha épp nem vagyok az éhhalál küszöbén?

És ez az a pont, ahol érdemes őszintének lenned magadhoz.

Ha még nem vagy hajlandó változtatni rajta, ismerd el, és hagyd békén magad egy kicsit! Különben nem teszel mást, mint a porszívóügynök, akit azelőtt palacsintasütővel akartál elkergetni a házadból. Elkezded magadat sarokba szorítani, ez egyre több feszültséget és ellenállást generál a világodban, és még inkább beragaszt, ahelyett, hogy olyan teret nyitna, amelyben könnyedén választanál valami mást. A kényszer nem teremt többet egy ilyen helyzetben.

Eszembe jut az óvodába nehezen beszokó kislányom, aki aggasztó sírással és jelenetekkel reagált a tényre, hogy egyedül hagyjuk egy idegen helyen. Amikor az óvónők (jó szándékkal) azzal akarták manipulálni, hogy "anyát elszomorítod, ha így viselkedsz, ezért ugye ma nem fogsz sírni?", az aggasztó sírás vérfagyasztó sikítássá duzzadva robbant szét a térbe. Az első alkalom, amikor nem nézett ki úgy az óvodai reggel, mint egy éppen folyamatban lévő gyerekrablás, az után volt, hogy leültettem, és azt mondtam neki, hogy ÉN MEGENGEDEM, HOGY SÍRJ, ha neked ez most rossz. Másnap reggel azt mondta: "Úgy döntöttem, nem sírok többet."

Hajlandó lennél-e te megengedőnek lenni, bármilyen helyzetet választasz is most éppen? Mi az a tér, amit teremthet, ha nem bírálod magad azért, amit most választasz, akármi legyen is az? Mellesleg, az, hogy most nem vagy hajlandó változtatni, nem jelenti azt, hogy öt perc múlva sem leszel az. Vagy öt nap múlva. Vagy bármelyik másik pillanatban.


Ha nem érzed jól magad egy helyzetben, de mégsem vagy hajlandó változtatni rajta, feltehetőleg őrizgetsz még néhány nézőpontot, ami a helyén tartja ezt a dolgot. Azt pedig, ahogyan az életed ebben a pillanatban megmutatkozik, a nézőpontjaid megváltoztatásával tudod átformálni. Ha erre keresel módszereket, az Access Consciousness számtalan eszközt kínál, szóbeli tisztításokat, és az Access Barst, ami egy finom érintéseken alapuló testkezelés. Magyarország minden táján találhatsz különböző alkalmakat, ahol ki lehet próbálni egy Bars kezelést, Debrecenben minden csütörtökön tartunk ilyet.

Ha van kedved csatlakozni, nagy örömmel látunk bármikor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése